Externe optimalisatie door linkbuilding

externe optimalisatie

Linkbuilding is het opbouwen van links naar de eigen website. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door het plaatsen van links op andere websites. Veelal wordt in de SEO omgeving gebruik gemaakt van linkbuilding omdat het een goede externe optimalisatie strategie is om de bezoekers van een website te vergroten.

externe optimalisatie

Linkbuilding op eigen website

U kunt links op uw eigen website plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld door een link in de sidebar of in de content te plaatsen. Het plaatsen van links op eigen website is vooral nuttig als u zelf een blog heeft. Door een link in uw blog te plaatsen naar uw eigen website, of op een ander platform, doet u aan externe optimalisatie en dit kan uw bezoekersaantallen vergroten. U kunt bijvoorbeeld links plaatsen naar:

– uw pagina over ervaringen

– uw pagina over uw team

– uw pagina over uw product

– uw pagina over uw diensten

– uw pagina over uw contactgegevens

Dit zijn slechts een paar opties.

Linkbuilding op partner websites

Linkbuilding kan ook op andere websites plaatsvinden. Links op andere websites zorgen ervoor dat uw website wordt bezocht, zonder dat u een link op uw eigen website plaatst. Dit is dus externe optimalisatie van uw website.

U kunt bijvoorbeeld links plaatsen op volgende websites:

– bijvoorbeeld in een blog

– bijvoorbeeld in een forum

– bijvoorbeeld in een artikel

– bijvoorbeeld op social media

– bijvoorbeeld op andere websites

Linkbuilding op partner websites is vaak een goed alternatief voor linkbuilding op eigen websites.

Tips voor linkbuilding op eigen en partner websites

Belangrijk om te weten bij het aanbieden van tips voor linkbuilding op eigen en partnerwebsites is dat je genoeg tijd en aandacht moet besteden aan het creëren van waardevolle content. Als je geen interessante, relevante content hebt, dan is het moeilijker voor linkpartners om naar jou te linken.

Heb je nog geen content, dan is het goed om te starten met het plaatsen van informatieve teksten op je website. Het is ook mogelijk om je website te laten schrijven door een professionele webbouwer. Deze zal je dan ook verder kunnen helpen bij het opzetten van succesvolle linkbuilding acties.

Nog een tips is om een slijst bij te houden over bij wie je al hebt geïnformeerd over linkbuilding. Dit doe je door het gebruik van een CRM-systeem, of in Excel. Zo voorkom je dat je meerdere keren dezelfde persoon benadert.