Wat houdt zakelijk lenen in ?

boekhoudprogramma

Tegenwoordig kun je handig en snel zakelijk lenen door middel van een online aanvraag via elke bank. Met een zakelijke lening financier je een langetermijninvestering voor je bedrijf. Zakelijke leningen worden ook wel bedrijfslening of bedrijfsfinanciering genoemd. Je ontvangt het totaal geleend bedrag in een keer op je rekening en er wordt afgesproken wat de vaste looptijd is. De vaste looptijd kan vaak zijn tot een aflossing van maximaal 5 jaar. Je betaald de lening maandelijks in termijnen en je betaald vooraf het afgesproken rentepercentage over het openstaande bedrag. Het bedrag per maand blijft hetzelfde en het openstaande krediet voor je onderneming wordt steeds kleiner.

Waarom zakelijk lenen ?

Men gebruikt een zakelijke lening vaak om een eenmalige aankoop te doen of als er niet genoeg contant geld aanwezig is voor bepaalde werkzaamheden. Als je interesse hebt in het kopen of verbouwen van uw eigen pand of voor bedrijfsovernames en bij het uitkopen hiervan. Het is ook mogelijk een bestaande lening te herfinancieren, omdat deze bijna afloopt. Een zakelijke lening kan gebruikt worden om leveranciersrekeningen te betalen, het aanschaffen van voorraden, het investeren in marketing campagnes of het onderhouden van machines binnen je bedrijf. Zakelijke leningen zijn vooral geschikt voor een eenmalige en grote betalingen.

Wat zijn de voorwaarden bij zakelijk lenen ?

Er zijn een aantal voorwaarden waaraan je als ondernemer moet voldoen bij het zakelijk lenen.  Je bedrijf dient ingeschreven te staan bij de Kamer van Koophandel. Bij sommige banken of accountant vragen ze van je dat je minimaal een jaar ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel. Je bedrijf bestaat er al een tijdje. Je hebt al minstens een jaar een minimale omzet vereiste voor uw bedrijf. Je hebt een positief vermogen en het bedrijf boekt positieve resultaten. Je kunt de jaarrekening van het bedrijf aantonen en beschikt over een zakelijke rekening waarin er inzage mag. Je bent woonachtig in Nederland. Verder zijn er wat aanvullende voorwaarden voor een zakelijke lening zoals het hoofdelijk aansprakelijk zijn.