Begin een franchise adviesbureau

Een franchise adviesbureau vind je tegenwoordig steeds vaker terug. Je kunt in dat geval gewoon eigenaar blijven van je eigen adviesbureau maar ook gebruik maken van de voordelen die het franchise ondernemerschap met zich meebrengt.

Maak gebruik van aangeboden diensten

Als franchisenemer bij Kubus mag je de naam die zij voeren gebruiken maar blijf je gewoon eigenaar van je kantoor. Je werkt als zelfstandig ondernemer maar kunt tevens gebruikmaken van bepaalde diensten die Kubus je biedt. Dit kunnen diverse zaken zijn waarbij je bijvoorbeeld kunt denken aan uiteenlopende soorten trainingen, het regelen van vervanging als jij er niet bent of advies geven binnen bepaalde vakgebieden en onderwerpen.

Benut de kennis van andere ondernemers

Een groot voordeel van werken als franchisenemer is dat je gebruik kunt maken van de kennis van andere ondernemers. Zeker als je een starter bent op dit gebied is dat heel belangrijk en vooral ook erg handig. Als je zelf ergens niet uitkomt kunnen je collega’s je daarbij wellicht de helpende hand bieden. Zij werken allemaal binnen hetzelfde vakgebied en hun kennis is uitgebreid en op een dusdanig niveau dat je er ook daadwerkelijk wat aan hebt.

Andere voordelen

Je aansluiten bij Kubus levert je als ondernemer verder nog de volgende voordelen op. De naam Kubus is bekend in de wereld van accountancy en administratie hetgeen ook voor nieuwe klanten kan zorgen. Daarnaast werken ze door het hele land en kun je als klant dus altijd ergens in de buurt terecht. Binnen de coöperatie is veel kennis aanwezig waar je als lid dan ook gebruik van kunt maken. Op het gebied van inkoop, marketing en ontwikkeling wordt samengewerkt zodat daarvoor de kosten gedrukt kunnen worden en je er zelf geen extra werk aan hebt.

Volg je eigen ontwikkelingsplan

Nu is het zeker niet het geval dat iedere ondernemer exact hetzelfde ontwikkelingsplan tot zijn of haar beschikking krijgt. Iedere onderneming is immers anders en daarvoor wordt dan ook een plan op maat gemaakt. Dit maakt dat de kosten voor deelname tussen ondernemingen kunnen verschillen.