Chiptuning Volkswagen: een sterkere en betere auto in 1,5 uur

Chiptuning Volkswagen: dit is een dienst die door veel specialisten wordt aangeboden. Het is ook een dienst die een negatieve reputatie heeft, terwijl dat tegenwoordig helemaal niet meer nodig is. Want door de software van je Volkswagen te laten optimaliseren wordt deze sterker en zuiniger. De werkzaamheden kunnen al in 1,5 uur worden afgerond en daarna zijn er voor jou alleen maar voordelen. Het is dan wel belangrijk dat je een betrouwbare specialist uitzoekt om dat te doen. Naderhand krijg je dan een auto die de APK probleemloos doorstaat, die nog steeds even veilig en kwalitatief is, maar die simpelweg een stuk beter presteert.

De voordelen van chiptuning Volkswagen

Als jij nog twijfelt of chiptuning Volkswagen een goed idee is, dan haalt het onderstaande lijstje met voordelen deze twijfel vast weg.

  • Chiptuning is simpelweg een optimalisatie van je software. Er komen geen mechanische werkzaamheden aan te pas.
  • Naderhand heeft je auto meer vermogen en trekkracht.
  • Ook zul je merken dat je motor soepeler en rustiger loopt.
  • Je blijft binnen de EU eisen op het gebied van emissie, dus de apk-keuring doorsta je zonder problemen.
  • Chiptuning van je Volkswagen duurt gemiddeld maar 1,5 uur.
  • Het is uit te voeren op alle diesel- en benzineauto’s met turbolader.
  • Dieselauto’s kunnen naderhand wel 12% zuiniger zijn.

Betere prestaties en dat merk je direct

Iedere auto is uiteraard anders, maar nadat de chiptuning Volkswagen is afgerond merk je direct verschil. De prestaties van je auto kunnen wel met 30% verbeteren. Dieselauto’s worden zuiniger en alle auto’s trekken sneller op omdat ze meer kracht hebben. Daarbij is het rijcomfort aanzienlijk verbeterd omdat je motor een stuk rustiger loopt. Deze verschillen zorgen ervoor dat je met nog meer plezier in je Volkswagen stapt.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Heb je een goede specialist gevonden voor de chiptuning Volkswagen, dan zal deze eerst je huidige software uitlezen en ook een testrit maken. Is alles in orde, dan kan er begonnen worden met de werkzaamheden. Deze worden alleen aan de software uitgevoerd en er is dus geen sprake van mechanische reparaties. Na gemiddeld 1,5 uur is de optimalisatie klaar en neemt de specialist jouw auto mee op een tweede testrit om te beoordelen of alles goed is gegaan. Zijn ze tevreden dan gaan ze met jou een derde testrit maken, zodat ze kunnen laten zien en uitleggen wat er beter is geworden.

Een goede specialist is essentieel

Als je zeker wilt weten dat de optimalisatie van je auto de veiligheid en kwaliteit niet op het spel zet en dat deze daarna nog gewoon door de apk-keuring komt, is het essentieel dat je een betrouwbare specialist zoals EQ Performance uitkiest. Laat de chiptuning Volkswagen uitvoeren bij een bedrijf waar je een levenslang garantie krijgt en die je je oude software meegeeft. Zorg er ook voor dat er een niet-goed-geld-terug garantie is en dat je software gratis opnieuw wordt geoptimaliseerd als deze door je dealer is vernieuwd.