De nieuwste Mercedes

Sinds kort rijd je buurman in een gloednieuwe Mercedes. Je vraagt je al dagen af hoe hij daar aankomt, hij heeft een minder betaalde baan als jij en maakt zeker geen overuren. Op de buurtbarbecue kom je hem tegen en begin je een gesprek met hem. Je vraagt uiteindelijk hoe hij aan die mooie auto komt en hij antwoord enthousiast met één woord, aandelen! Je kijkt verbaasd naar hem en vraagt hoeveel hij belegd had, met trots antwoord hij: maar ‘5000 duizend’. Eenmaal thuis begin je te denken, als hij van 5000 zoveel bij elkaar weet te krijgen, hoeveel zou ik dan wel niet kunnen verdienen met beleggen? Ik heb nog 30000 euro op mijn spaarrekening waar ik niks mee doe.

Beleggen!

Na enige tijd besluit je ook te gaan beleggen. De grote vraag is hoe ga je je geld beleggen. Er zijn enorm veel mogelijkheden en weet eigenlijk niet waar je moet beginnen. Koop je aandelen

 van een altijd goed draaiend bedrijf of kies je toch liever voor een wat groter risico met een de kans dat je een enorme klapper staat. Dit laatste is riskant beleggen. Wanneer dit fout gaat ben je namelijk al het geld waar jij hard voor hebt gewerkt kwijt. Ik raad je dan ook aan om dit alleen te doen met geld dat je over hebt.