Drupal is een krachtig CMS

Drupal wordt wereldwijd door miljoenen mensen gebruikt. Het is een uiterst gebruiksvriendelijke CMS die door iedereen gebruikt kan worden. CMS staat voor Content Management System. Je kunt er dus websites mee opbouwen en onderhouden zonder dat je zelf verstand hoeft te hebben van het programmeren van code. Drupal onderscheidt zich van de concurrentie door een combinatie van gebruiksvriendelijkheid en een hoge mate van vrijheid en flexibiliteit.

Gebruikers van Drupal kunnen rekenen op de ondersteuning van een community

Drupal heeft al erg veel gebruikers. Dat zijn zowel privé gebruikers als grote organisaties en bedrijven. Dat betekent dus dat je op ontzettend veel ondersteuning kunt rekenen. Wanneer je een vraag of een probleem is dan is er altijd wel iemand die je daarbij kan helpen. Miljoenen gebruikers gingen je al voor bij het gebruiken van Drupal. Dat heeft ertoe geleid dat de software erg goed is afgestemd op verschillende gebruikers met andere achtergronden en ervaringen.

Drupal wordt altijd aangepast en gemoduleerd

Daarnaast is Drupal ook nog eens een open source platform. Daardoor is iedereen vrij om de code van de software aan te passen. De beste veranderingen worden uiteraard doorgevoerd in de versies die door iedereen gedownload kunnen worden. Drupal is erg populair onder software developers en programmeurs. In combinatie met het open source systeem heeft dat ertoe geleid dat de code in de software van een erg hoog niveau is.