Een echte klusjesman

Goeiedag iedereen. Om te beginnen zie ik mezelf als een echte klusjesman, is er iets kapot in huis, moet er iets verbouwd worden in het huis of zie ik iets dat beter kan dan doe ik het allemaal zelf. Ik hielp op jonge leeftijd al veel familieleden bij het klussen als zij hulp nodig hadden. Ik heb dit altijd erg leuk gevonden omdat ik op deze manier de mensen waarom ik gaf kon helpen wanneer ze het nodig hadden. Ik vond het ook gewoon leuk om bezig te zijn, ik raakte vroeger namelijk nogal snel verveeld en had dan iets nodig om me af te leiden. Ik trok elke keer met plezier mijn werklaarzen aan om bijvoorbeeld te gaan helpen in de tuin.

Ik heb echter wel het gevoel dat mijn vrouw en de rest van mijn gezin het minder leuk vinden dat ik alsmaar aan het klussen ben omdat ik door het klussen minder tijd heb voor andere dingen. Het voornaamste probleem is hierbij dat ik niet graag werk uit handen geef omdat ik bang ben dat het verkeerd gaat. Ook komt mijn vrouw, ondanks dat ze niet wil dat ik steeds aan het klussen ben, alsmaar met nieuwe klusjes.

Ze wil momenteel graag dat er dingen aan onze tuin worden veranderd, zo moeten de grasmatten worden vervangen en er moeten nieuwe bloemen worden geplant. Ik zal binnenkort dus alsnog mijn werklaarzen aan moeten trekken om aan de slag te gaan. Ik ben het weleens met mijn gezin, vandaar dat ik wel minder wil gaan klussen als ik klaar ben met de tuin zodat ik meer tijd door kan brengen met mijn gezin.werklaarzen