Hoe voorkom je een social media verslaving

Thin line flat design of web page building process, website under construction, site form layout and menu buttons interface develop. Modern vector illustration concept, isolated on white background.

Social media, iets wat we vroeger niet hadden maar nu niet meer zonder kunnen. Hoe leuk en handig social media ook kan zijn, het heeft ook een keer punt. Dit geldt eigenlijk wel voor de meeste dingen in het leven. Zo zijn bepaalde dingen verslavender dan de ander. Daarbij hebben mensen vaak niet eens door dat je verslaafd kan worden aan bijvoorbeeld social media. Het klinkt eigenlijk heel logisch, het leven op social media kan je mooier maken dan het is. Toch moet je altijd in je achterhoofd houden dat niet alles waar is wat je op social media ziet. Zo kan je zeer gemakkelijk Instagram likes kopen en zelfs volgers kopen op Instagram is geen probleem. Niet alles is perfect op social media.

Minderen

Nu je dus weet dat Instagram likes kopen zeer normaal is, weet je waarschijnlijk ook dat dit eigenlijk nergens op slaat. We zijn allemaal aan het doordraaien om zoveel mogelijk likes en volgers te krijgen. Dat is natuurlijk begrijpelijk als je weet dat je er ook geld mee kan verdienen. Toch is deze kans maar nihil en voor maar een klein groepje mensen weggelegd. Om een social media verslaving te voorkomen moet je simpel genoeg minderen met het gebruik. Jammer genoeg is dit alleen helemaal niet zo makkelijk. We zijn namelijk al zo ver doorgegroeid met social media dat het maar gek is om het weg te denken. 

Kom het onder ogen

Om een social media verslaving te voorkomen moet je onder ogen komen dat social media nou eenmaal een grote invloed heeft in de wereld. Het is niet voor niks dat er speciale bedrijven zijn die kunnen helpen met volgers kopen op Instagram. Dit heeft allemaal te maken met de vraag en aanbod beleid. Toch, als je er zeer sterk van overtuigd bent dat je geen social media verslaving wilt krijgen zijn er een paar regels die je met je zelf moet afspreken.

Tijden

Spreek met jezelf af dat je bijvoorbeeld in de ochtend tot een bepaald tijdstip en in de avond na een bepaald tijdstip geen social media mag gebruiken. Om dit doel te behalen moet je natuurlijk wel redenen hebben om dit niet te doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Instagram likes kopen en Volgers kopen op Instagram, grote kans, dat wat je ziet, toch niet echt is. Pak in plaats daarvan een boek.