Interim opdrachten: Tijdelijk bij een bedrijf aan de slag

Heb jij al eens gekeken naar interim opdrachten? Deze opdrachten kunnen er namelijk voor zorgen dat jij meer zekerheid krijgt als zelfstandig ondernemer, zonder dat je hiervoor jarenlang bij een bedrijf aan de slag gaat. Je kunt jouw kennis en vaardigheden namelijk overbrengen op de werknemers binnen het bedrijf, terwijl je ook grote veranderingen aan kunt brengen. Door bij een goede vacaturebank te kijken, kun je deze opdrachten vinden. Zo kun je bijvoorbeeld gaan kijken bij Headfirst. Maar wat houden deze opdrachten precies in en waar kun je op letten? 

Verbeteringen met nieuwe interim opdrachten 

Interim opdrachten zijn opdrachten waarbij je tijdelijk onderdeel wordt van het bedrijf. Werkgevers zoeken hiervoor vaak mensen met een bepaald specialisme, wat op dat moment nodig is. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat er veranderingen op de werkvloer plaats moeten vinden. Deze veranderingen kunnen doorgevoerd worden door een geheel nieuw persoon aan te nemen, maar ook iemand tijdelijk de werkzaamheden op zich te laten nemen. En dit is waar jij om de hoek komt kijken. Met jouw kennis en vaardigheden ga je ervoor zorgen dat het bedrijf weer op een goede manier gaat verlopen.

Verschillende mogelijkheden tot jouw beschikking 

Wanneer je de interim opdrachten aanneemt, betekent dit dus dat je tijdelijk binnen een bedrijf aan de slag gaat. Hier kunnen veel afspraken over gemaakt worden. Zo kan het zijn dat je fulltime op de werkvloer moet zijn, maar ook parttime behoort tot de mogelijkheden. De werkzaamheden zijn hierbij afhankelijk van jouw vaardigheden. Soms moet er een nieuwe bedrijfsstructuur ontstaan, maar het kan ook zijn dat er op het gebied van ICT veranderingen moeten komen. Je kunt altijd terugvinden in de vacature wat er allemaal van jou als ondernemer verwacht wordt en of het bij jou gaat passen. 

De vacatures aandachtig gaan bekijken 

Als je gaat kijken naar nieuwe interim opdrachten, dan moet je dus goed naar de vacatures gaan kijken. Je kunt als eerste gaan selecteren op deze interim vacatures, waardoor je uitsluitend deze opties tegen gaat komen. Daarna lees je de vacatures aandachtig door. Je ziet hier meer informatie over het bedrijf en welke werkzaamheden er aangeboden worden. Ook staat er een overzicht van de vaardigheden die gevraagd worden. Ontdek of de vacature bij je past en of jij de beste kandidaat kunt zijn voor de functie voordat je overgaat op het schrijven van een sollicitatiebrief. 

Headfirst – Zelfstandig professionals.

Begin met solliciteren 

Na het bekijken van de vacatures houdt het nog niet op. Je moet namelijk op gaan vallen tussen de andere sollicitanten voor de interim opdrachten. Je zult het bedrijf dus moeten overtuigen van jouw kennen en kunnen. Hiervoor schrijf je een goede motivatiebrief, waarin je jezelf als het ware verkoopt. Jouw vaardigheden en kwaliteiten moeten duidelijk op papier komen te staan en je moet laten weten waarom jij de beste kandidaat bent. Voeg hier ook jouw CV aan toe, zodat de werkgever in een oogopslag kan zien wat jij in het verleden allemaal al gedaan hebt.