Kartonnen dozen: meer naamsbekendheid met opdruk

kartonnen doos

Als webwinkel lever je prachtige producten en besteed je veel aandacht aan je assortiment. Je wilt dat je klanten tevreden zijn en bij je terugkomen. Hoe zorg je nou dat steeds meer klanten aan jou denken en bij je kopen? Eén van die manieren is werken aan je naamsbekendheid door op zoveel mogelijk plekken zichtbaar te zijn. Met kartonnen dozen met logo en opdruk word jij overal waar je producten aflevert zichtbaar. Een bezorger die met je pakket op straat maakt gratis reclame voor je en als hij/zij je pakket bij de buren moet afleveren maken de buren van je klanten ook nog eens kennis met jouw bedrijf. In dit artikel vind je tips om van je verpakkingen een visitekaartje te maken dat omzet genereert.

Meer bezoekers naar je website met je kartonnen dozen

Op de kartonnen dozen waarin je je spullen naar je klanten verstuurt kun je de link naar je website laten drukken. Dan weet iedereen waar hij/zij jouw spullen kan bestellen. Zorg er altijd voor dat de letters groot genoeg zijn en ook op afstand duidelijk te lezen. Laat op elk zichtbaar vlak van de doos je website drukken en niemand kan meer om je heen. Het werkt als een bumper sticker op een auto. Die ziet ook iedereen. Een doos die opvalt trekt de aandacht. Voordat de doos bij de eindklant is gaat de doos door vele handen en legt ie een hele reis af. Zodra de doos het pand verlaat wordt ie naar een postsorteercentrum gebracht waar hij opvalt. Vervolgens neemt de bezorger hem mee naar het gewenste adres waar hij zichtbaar is op straat. Wellicht is de klant niet thuis en krijgen de buren de doos of ligt hij een paar dagen zichtbaar bij het ophaalpunt. Elk pakket wordt door minsten 5 – 10 man gezien.

Word de “Top of mind” keuze van je (potentiële) klanten

Als de kartonnen dozen die je producten verpakken voorzien zijn van je eigen huisstijl met logo dan maak jij van de doos een mooi visitekaartje. Om de “Top of mind” keuze te worden van je (potentiële) klanten is het van belang dat ze je bedrijf en je producten op zoveel mogelijk plaatsen tegenkomen. Wat je daarmee creëert is dat mensen als eerste aan jou denken als ze een probleem hebben dat jij kunt oplossen. Zo denkt vrijwel iedereen aan Maggi die op zoek is naar een smaakversterker voor in de soep. Door je logo en naam op de verpakking van je pakketten te vermelden vergroot je je naamsbekendheid.

Maak een cadeautje van je kartonnen dozen

Op je kartonnen dozen kun je een cadeautje zetten voor degenen die de doos in handen krijgen. Heel simpel kan dat een kortingscode zijn voor een eerste bestelling. Hou het vooral zo eenvoudig mogelijk zodat mensen in een oogopslag de code kunnen onthouden samen met de link naar je website. Zo geef je je klanten en de mensen die de doos verder in handen krijgen een onverwacht cadeautje.