Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid Verklaring (NOW), bekijk het op blended.law/v/now-verklaring/

Door de huidige coronacrisis is het lastig voor vele bedrijven tot stand te blijven door de verminderde winst en klanten. Om te voorkomen dat deze bedrijven failliet gaan en medewerkers proberen te ontslaan is de overheid opgekomen met de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Deze wet is gemaakt voor werkgevers om het omzetverlies tegemoet te komen. Zo kunnen de medewerkers in dienst blijven en behouden we tijdens deze periode zo veel mogelijk banen.

Wat is een NOW-Verklaring en waarom heb je het nodig?

Als je een tegemoetkoming aanvraagt krijg je eerst een voorschot gebaseerd op het door jou geschatte omzetverlies. Als het werkelijke verlies bij je bekend is, vraag je een definitieve berekening van de tegemoetkoming aan. Als je denkt dat je te veel voorschot hebt ontvangen vraag altijd een definitieve berekening aan zodat je het voorschot niet in zijn geheel terug hoeft te betalen. Moet je geld terugbetalen dan kan je hiervoor een betalingsregeling afspreken. Bij een nabetaling hoef je niks te doen.

Een NOW-Verklaring is nodig als je een voorschot van een bepaald bedrag ontvangt. Er zijn verschillende verklaringen die nodig zijn bij verschillende bedragen. Wij zullen ze even voor je op een rijtje zetten.

Als je een voorschot tussen de 20.000 en 100.000 hebt ontvangen moet je een derden verklaring regelen. Een deskundige derde verzegeld de verantwoording van je verklaring. Onze specialisten bij blended.law/v/now-verklaring/ stellen vakkundig een derden verklaring voor je op tegen een vaste prijs. Deze verklaring valt al te verkrijgen vanaf 500 euro.

Een Samenstellingsverklaring is nodig bij een voorschot van meer dan 100.000. Een accountant is nodig die een financieel overzicht samenstelt uit de gegevens die jij bij hem inlevert. Een Samenstellingsverklaring is al te verkrijgen vanaf 1950 euro en wordt vakkundig afgewikkeld door een van onze accountants.

Beoordelingsverklaring is nodig voor een voorschot boven de 100.000. Een accountant moet dan verklaren dat er niks is gevonden wat kan zorgen voor twijfel tussen de gegevens van de aanvraag. Deze verklaring kan al geregeld worden vanaf 3500 door het team van specialisten bij Blended.law.

Een controleverklaring is nodig bij een voorschot dat hoger is dan 375.000 euro. Een accountant is nodig die een financieel overzicht en Assurance rapport voor je maakt gebaseerd op de gegevens die jij bij deze inlevert. Dit kan al vanaf 3950 euro.

blended.law/v/now-verklaring/: Voor jou verklaring

In tijd van nood kan er al snel een wet worden opgesteld zoals de NOW die een aparte regeling heeft. Voor deze regeling heb je natuurlijk specialisten nodig die je kunnen helpen bij opstellen van verklaringen en financiële rapporten. Blended.law heeft hiervoor een website opgericht om bedrijven te kunnen helpen bij deze nieuwe wetten en regels in een periode van crisis.

Weet je niet welk soort verklaring je nodig hebt? Doe dan gratis en vrijblijvend de QuickScan op onze website. De scan geeft aan welk soort verklaring je nodig hebt en bied experts aan die je hierbij kunnen helpen. Je zit niet vast aan iets en kan zelf de keuze maken of je het bij ons team wilt laten opstellen.