Persvoorlichter gezocht? Zo vind je een bureau dat jou goed kan helpen

Een crisissituatie kan snel ontstaan en snel escaleren. Het is daarom belangrijk om een plan te hebben om in geval van nood snel te kunnen reageren. In een crisissituatie is communicatie met je externe stakeholders van belang. En persvoorlichting is vaak nog belangrijker dan dat communicatie met externe stakeholders op zich al is. Het is daarom verstandig om een crisiscommunicatiebureau in te schakelen dat gespecialiseerd is in persvoorlichting. Maar hoe vind je het juiste bureau? Lees hieronder vijf tips.

Bekijk de ervaring van het bureau

Een cruciaal element bij het kiezen van een crisiscommunicatiebureau is het bekijken van hun ervaring. Ga op zoek naar reviews en case studies. Als het bureau al eerder succesvol is geweest in het managen van een crisissituatie die vergelijkbaar is met die van jouw bedrijf, dan is dat een goede indicatie dat zij een goede kennis en ervaring hebben om jouw bedrijf te helpen.

Kijk naar hun netwerk

Als je een persvoorlichting-bureau kiest, is het belangrijk om te investeren in een bureau met een groot netwerk. Een bureau dat over contacten beschikt in een goede media-outlets, journalisten en andere opinieleiders kan jouw bedrijf mogelijk een betere mediadekking geven dan een bureau dat geen connecties heeft.

Wees transparant over jouw verwachtingen

Duidelijke communicatie is een van de belangrijkste aspecten bij het werken met een crisiscommunicatiebureau. Je moet transparant zijn over jouw verwachtingen en de specifieke behoeften van je bedrijf. Het bureau moet de doelen kennen die je wilt bereiken, zodat zij je op een goede manier kunnen ondersteunen.

Controleer hun beschikbaarheid

Een crisissituatie kan op elk moment ontstaan en vaak is snelle reactie vereist. Controleer daarom of het bureau dat je overweegt 24/7 beschikbaar is. Kijk ook naar de grootte van het team. Als het bureau slechts een handvol mensen heeft, kan het zijn dat zij niet beschikbaar zijn wanneer jij ze het hardst nodig hebt.

Bekijk hun tarieven en overige voorwaarden

Het is belangrijk om het tarief van het bureau voor crisiscommunicatie te begrijpen. In veel gevallen zullen ze een reeks voorwaarden hebben die specifiek zijn voor crisissituaties. Dit omvat mogelijk aspecten zoals de bereikbaarheid, communicatie met interne stakeholders en interne opleidingsprogramma's.

Samenvatting

Een goede communicatiestrategie is belangrijk in tijden van crisis. Het uitkiezen van het juiste crisiscommunicatiebureau is dus een belangrijke stap voor jouw bedrijf. Onthoud dat het vinden van een bureau dat gespecialiseerd is in persvoorlichting vraagt om aandacht voor hun ervaring, netwerk, beschikbaarheid en prijs. Met deze tips weet je waar je op dient te letten en kan je er zeker van zijn dat je de beste keuze maakt voor jouw bedrijf tijdens een crisissituatie.

Bron: https://up-communicatie.nl/