Strategische manieren om je Youtube video te promoten

Elke minuut wordt er 300 uur aan YouTube-video geüpload. Als je opgemerkt wilt worden, moet je serieus beginnen met het promoten van je kanaal. Het is geen hogere wiskunde, maar het gaat niet vanzelf gebeuren. Hier zijn 4 tactieken die je de beste kans geven om boven het lawaai uit te stijgen:

 

  • Maak miniatuurafbeeldingen waarmee kijkers worden weergegeven
  • Geef je video’s onweerstaanbare titels
  • Gebruik zoekwoorden die vooral videoresultaten van Google weergeven
  • Gebruik calls-to-action

1. Maak geweldige miniaturen

Je hebt een fractie van een seconde aandacht van een kijker, terwijl ze beslissen welke video ze moeten bekijken. Je thumbnail is essentieel om die klik te lokken. Mis deze kans niet om een ​​afbeelding te ontwerpen die versterkt waar je video over gaat.

2. Geef je video een geweldige titel

Ik weet het, het lijkt vanzelfsprekend, maar dat is hoe mensen beslissen wat ze gaan bekijken en het maken van boeiende titels is niet zo eenvoudig als het lijkt. Je wilt iets dat beschrijvend genoeg is om iemand te laten zien, maar niet zo lang dat het wordt afgekapt als het wordt weergegeven. Je moet het opwindend laten klinken, maar niet zo over-the-top dat het er als spam uitziet. Probeer sleutelwoorden op te nemen voor zoeken en onweerstaanbaar klikbare bijvoeglijke naamwoorden.

3. Reverse Engineer Google’s SERP’s

Er zijn verschillende YouTube-optimalisatietechnieken om je zoekresultaten te verbeteren, maar de SEO-tactiek die het meest duurzame effect zal hebben, gaat helemaal over trefwoordonderzoek. Een manier om na te denken over onderzoek naar video zoekwoorden, is door reverse-engineering van Google’s zoekmachine-resultatenpagina’s (SERP’s).

Het idee hier is om je te concentreren op zoekacties op trefwoorden in google die bijna altijd je videoresultaten zullen dienen. Als iemand bijvoorbeeld googelt naar ‘coole dansbewegingen’, is het logisch dat Google een resultatenpagina vol met video’s weergeeft, omdat niemand echt een artikel over coole dansbewegingen wil lezen.

4. Gebruik Calls-to-Action om kijkers aan te spreken

Als een kijker je video bekijkt en vervolgens weggaat, betekent dit dat je hem misschien niet de kans hebt gegeven iets anders te doen om je kanaal te gebruiken. Volgens YouTube zijn er vier hoofdtypen gebruikersactie: abonneer je op het kanaal, bekijk meer video’s, like of deel een video en laat een reactie achter. YouTube biedt verschillende opties voor het opnemen van CTA’s in een video om mensen ertoe te brengen een van deze acties te ondernemen.

Boost geven

Tot slot is er nog een methode om je Youtube video een boost te geven waardoor in de meeste gevallen het balletjes gaat rollen, en dat is het kopen van Youtube views. Een video wordt pas onder de aandacht gebracht en gevonden wanneer er al een basis aantal views zijn. Bovendien trekt een groter aantal weergaven sneller de aandacht en nodigt dit veel meer uit om de video zelfs ook eens te bekijken. Een effectief middel dus!