Tussenvloer of toch verhuizen

entresolvloer

Wanneer de economie en de  een beetje aantrekt en de opdrachten rollen binnen,gebeurt het al snel dat binnen een bedrijf gesproken gaat worden over zaken zoals een entresolvloer. Een entresolvloer is een prima manier om de werkvloer uit te breiden voor bijvoorbeeld bedrijven waar personeel op de vloer aan het werk is met hun handen, zoals de sector die custom computers bouwt. Hier staan meestal veel mensen te werken in een loods met voor iedereen een vrij uitgebreide werkplek. Als het dak hoog zit kan een tweede vloer erin, maar is dit de moeite waard of is gaan kijken naar grotere panden beter.

Voordelen van blijven

Meer proberen te halen uit het huidige pand door middel van een entresolvloer heeft een aantal positieve kanten. Veel bedrijfspanden zijn vaak hoger dan nodig is zonder dat er een entresolvloer in zit. Een ruimte met ruimte voor een tussenvloer moet deze dan ook zeker hebben. De onderste vloer wordt niet meteen donker entresolvloer boven je hoofd in de gehele ruimte is ook niet toegestaan, over de halve ruimte wel je kan dan op de gehele onderste vloer werken en dan met de trap omhoog om nog een keer het halve grondoppervlak te hebben. Deze optie is veel goedkoper dan het bedrijf verhuizen, het enige nadeel is dat het werk een poosje stil licht tijdens de installatie.

Voordelen van niet blijven

Grote groei zal er voor zorgen dat naar alle waarschijnlijkheid de aanpassingen die aan het huidige gebouw gedaan kunnen worden niet genoeg zullen zijn. Dat extra handen of machines niks extra’s brengen voor de productie omdat ze niet allemaal tegelijk benut kunnen worden is niet praktisch, eerder stond al vermeld dat de grootste entresolvloer waarschijnlijk zorgt voor een toename van 50 procent van het huidige grondoppervlak. Dit is enorm jammer want een entresolvloer gebruiken is relatief goedkoop en erg leuk, wanneer je boven iemand staat te werken en per ongeluk dingen door de gleuven laat vallen. Geluid dat de vloer doorlaat houdt de werkvloer compact. Iedereen werkt nog steeds erg dicht op elkaar en heeft dus makkelijk contact met iedereen.