Vindt u omgaan met rouw ook lastig?

Iedereen die wel eens een dierbare verloren heeft, weet dat het rouwproces iets is wat ieder op zijn of haar eigen manier doormaakt. Voor de een duurt het langer dan voor de ander. Ook is het afhankelijk van hoe dicht de persoon bij je stond en of deze plotseling is komen te overlijden of misschien is er een lang ziekbed aan het overlijden vooraf gegaan. Hoe ieder het ook verwerkt, feit blijft dat het vaak een lang en moeizaam proces is. Ruim een maand geleden komt onze dochter uit school en is helemaal overstuur. Als ik haar vraag wat er aan de hand is, vertelt zij mij dat er een klasgenootje van haar is overleden door een tragisch ongeluk. Dit is bij haar binnengekomen alsof er een bom is ontploft en dat begrijp ik helemaal. Voor ons als volwassenen is het al lastig om mee om te gaan en zeker als het een kind betreft. We hebben er lang over gesproken, hoe omgaan met rouw. Voor onze dochter is het de eerste keer dat zij een leeftijdsgenoot op deze manier verliest. Het is voor een puber erg lastig omgaan met rouw. Ze hebben al een hele andere kijk op de wereld die over het algemeen door de ogen van een puber als niet eerlijk wordt beschouwd. Vanuit school is er alle hulp geboden als het gaat om omgaan met rouw. Ook school is zich ervan bewust dat het voor iedereen anders is en dat ook pubers op hun eigen manier omgaan met rouw. Wij merken bij onze dochter dat zij het onderwerp omgaan met rouw uit de weg gaat. Als ik haar ernaar vraag geeft ze aan het lastig te vinden om er met bekenden over te praten. Op het internet ben ik dan ook gaan zoeken naar ‘omgaan met rouw’, in de hoop een manier te vinden die haar kan helpen bij het omgaan met rouw. In de site rouwverwerkingonline.nl, meen ik de manier die bij onze dochter past, te hebben gevonden. Deze site heeft onze dochter enorm geholpen bij het rouwproces. Het voelde voor haar erg veilig.

Dit is de site waar u zijn moet als u een fijne manier zoekt die het omgaan met rouw een klein beetje dragelijker maakt

Wanneer u een dierbare persoon verliest moet er ruimte zijn om te kunnen rouwen. Soms heeft iemand daar hulp bij nodig en wanneer dat het geval is dan wilt u uiteraard dat er respectvol met uw verdriet wordt omgegaan en dat er ruimte is voor ieders individuele verlies. Deze site biedt dit alles.

Wilt u in actie komen?

Dankzij de website rouwverwerkingonline.nl, hebben wij voor onze dochter een manier gevonden die voor haar veilig genoeg voelt om met het rouwverwerkingsproces aan te gaan. Wij zijn dan ook zeer tevreden over deze site omdat:

  • Zij respectvol met ieders verdriet omgaan.
  • Er ruimte is voor ieders verhaal.
  • Zij een fijne dienst verlenen.

Mocht u vastlopen tijdens een rouwproces, dan kunnen wij u deze site zeer zeker aanraden. Informeer naar de vele mogelijkheden van rouwverwerking.