Waar moet je op letten bij de aanschaf van een binnen led scherm

led scherm binnen

Als je op zoek bent naar een groot beeldscherm voor in je showroom of in je etalage dan heb je 2 verschillende opties. Je kunt een LCD videowall aanschaffen of je kunt een LED scherm aanschaffen.

Tussen deze 2 zitten aanzienlijke verschillen welke ik hieronder zal  beschrijven.

Een LCD wall is de bekende videowall die je al jaren ziet in winkels, etalages en showrooms. Deze bestaat uit een aantal tv’s die in een bepaald formaat aan elkaar zijn gekoppeld. Door het signaal naar deze schermen op te splitsen krijg je dus 1 groot beeld. Het nadeel hiervan is echter dat het beeld naden heeft. Al moet gezegd worden dat de naden tegenwoordig steeds kleiner zijn. Ik weet dat bijvoorbeeld Leddisplayexpert LCD Videowalls levert met een naad van 0,8 mm. Deze is dus heel klein en van een afstand lastig te zien.

 binnen LCD videowall

Wil je echter een compleet naadloos led scherm dan is dat tegenwoordig ook mogelijk. Dan kom je alleen uit bij een LED wall. Het scherm is dan opgebouwd uit modulaire led kabinetten. Het voor deel is dus dat de LED’s helemaal tot aan de rand van de kabinetten reikt. Hierdoor kun je ze naast elkaar plaatsen en lijkt het erop alsof het 1 kabinet is . In werkelijkheid zijn er dus meerdere naast elkaar te zetten. Achterlangs wordt de bekabeling dan doorgelust.

 led scherm binnen

Een voordeel van LED is dat het een hogere lichtsterkte heeft en een lager stroomverbruik. Het nadeel is dat je van dichtbij de LED’s individueel gaat zien en dan zie je dus dat het beeld is opgebouwd uit heel veel stipjes. U moet dus goed nadenken wat uw situatie is en welk led scherm er het beste bij u past.