Waarom is een pen test belangrijk?

Wat is Wat is een pen test? Ik wist het niet maar ik moest er wel zoveel mogelijk informatie over vinden een tijdje terug. Pen test is een afkorting van penetration testing, hiermee laat u op legale hackers op realistische wijze uw systemen onderzoeken. Zij kruipen als het ware in de huid van de gemene hackers die echt kwaad willen en kunnen doen op meerdere vlakken en zo uw bedrijf zowat kapot kunnen maken. Ze proberen op elke mogelijke manier toegang te krijgen tot uw beveiligde gegevens. Natuurlijk wel binnen afgesproken kaders. Via de pen test leggen de pentesters de zwakke plekken en risico’s in uw applicaties, netwerken en systemen bloot. Om zo, via deze pen test, een helder inzicht te krijgen in de risico’s en kwetsbaarheden in de IT-omgeving van uw organisatie. Na afloop van de pen test kunnen er gerichte maatregelen genomen worden om de risico’s te beperken en de beveiliging naar een hoger niveau te tillen. Op de site onvio.nl kunt u alles lezen over deze pen test, ik moest dus alles er over achterhalen omdat mijn werkgever dit wilde gaan laten doen. Toen hij directeur was bij zijn vorige baan waren ze gehackt en hij wilde ervoor gaan zorgen dat de kans hier op zo klein mogelijk gemaakt zou worden. De pen test kan worden uitgevoerd op een bedrijfsnetwerk, webapplicaties en mobiele app’s en api’s en nog een aantal plekken en manieren. Het is goed om deze test te doen om kwetsbaarheden bloot te leggen van uw organisatie zodat u zich daarna goed kunt laten beveiligen op de nodige manieren. U kunt vrijblijvend contact met de site opnemen of ze mailen en meer informatie over dit onderwerp aanvragen, het is een serieus onderwerp, het is natuurlijk belachelijk wat we allemaal moeten doen zodat hackers geen kans krijgen maar helaas leven we in een maatschappij waar dit soort dingen meerdere malen elke dag worden gedaan en natuurlijk vooral worden aan gedaan bij mensen die onschuldig hun bedrijf zo goed mogelijk proberen te runnen en hiermee te maken krijgen.

Ook een pen test nodig voor uw bedrijf?

Lees dan een keertje alles wat u moet weten over dit onderwerp op deze website? Het is echt de moeite waard. Wij hebben in het bedrijf waar ik werk de pentest laten uitvoeren en laat het me zo zeggen; mijn werkgever is er heel tevreden mee en heeft er zeker geen spijt van dat hij dit heeft laten uitvoeren.

Interesse in een pen test of andere optie van dit bedrijf?

Dan moet u hier zeker een keertje gaan kijken omdat:

  • Ze specialist zijn op dit gebied en echt weten waar ze het over hebben
  • Ze meerdere dingen kunnen doen om uw organisatie zo goed mogelijk te beveiligen
  • Ze snel en adequaat reageren op uw vragen via telefoon of email

Ga gewoon een keer eer goed over lezen en neem dan zeker een kijkje op hun website, wij hebben het erg prettig gevonden en voelen ons nu ook een stuk veiliger nu we dit hebben laten doen. We zijn nu veel beter beveiligd en weten waar onze zwakke punten liggen wat dat betreft dus die beschermen we.