Waarom je een codeslot zou moeten overwegen

codeslot

Een codeslot, misschien heb je er weleens van gehoord en zou je dit ook wel eens willen overwegen. Voor elke situatie is er wel een codeslot, dankzij de vele toepassingsmogelijkheden. Zo hoeft het slot niet persé als hoofdslot te functioneren, maar kan het ook als bijzetslot dienen. Maar er is nog veel meer. Een codeslot biedt heel veel voordelen en is er in diverse soorten. Deze heb ik voor jou op een rijtje gezet.

De voordelen ervan

Allereerst is het voordeel van een codeslot dat deze veel gemak biedt. Je kunt immers de deur of poort zonder sleutel openen, je hoeft alleen de juiste cijfercode in te toetsen. Vaak bestaat deze uit een combinatie van vier cijfers, die je persoonlijk in kunt stellen. Gebruik je een bijzetslot, dan kan er ook gekozen worden om toegang te verlenen via een code in combinatie met een sleutel. Maar wat als je nu de code vergeten bent? Dan zul je alle 999 codes moeten proberen, wat een tijdrovende klus lijkt maar niet langer dan een half uur duurt. Echter, hebben veel codesloten ook letters. Daarom zijn veel codesloten ook voorzien van een sleutel, waarmee je hem alsnog kunt openen en vervolgens opnieuw kunt instellen.

Codesloten met zowel letters als cijfers zijn moeilijker te kraken. Codesloten worden vaak toegepast bij bedrijfspanden. Iedereen die de code heeft kan op die manier naar binnen. Wil je de code wijzigen, dan is dit gelukkig ook zo gebeurd. Het is vrij te bepalen wie toegang krijgt tot de ruimte. Dit is ideaal bij bijvoorbeeld toegang tot een archief, een ruimte met waardevolle goederen of een serviceruimte waar niet iedereen mag komen. Een code appen is bovendien ook nog eens gemakkelijker dan het delen van een sleutel. En een ruimte kan altijd zonder code verlaten worden. Door de deur achter je dicht te doen zal deze weer automatisch vergrendelen.

En het laatste voordeel: codesloten gaan echt wel lang mee. Eén batterij-set gaat tot wel 100.000 bedieningen mee, waardoor je deze bijna niet hoeft te vervangen. Hoe fijn is dat.

Soorten codesloten

Codesloten zijn op diverse soorten deuren toepasbaar. Denk aan de binnen- en buitendeur, maar ook op hekwerk, poorten en lockers. Wil je dus meerdere deuren met een codeslot beveiligen dan is dit vaak wel mogelijk. Voor buitengebruik zijn er speciale codesloten die tegen regen en vuil kunnen. Je kunt vaak ook uit twee soorten codesloten kiezen: één met aan beide zijden een code en één met maar aan één zijde een codeslot. Voor een binnendeur kies je eigenlijk altijd voor het laatste, maar bij een poort kan je ook voor het eerste kiezen. Zo weet je zeker dat het bedrijfsterrein optimaal beveiligd is tegen onbekenden.

Als laatste heb je ze nog in meerdere kleuren. Zo kan je voor zilver of zwart kiezen, net wat het beste bij jouw deur past. En je kan kiezen uit een codeslot met deurklink, draaiknop en daarbij eventueel een slotgat. Daardoor kan je kiezen wat jij het makkelijkst vindt.