Wat een training persoonlijke effectiviteit kan betekenen voor jou en je organisatie

Wanneer je werkzaam bent binnen een organisatie is het verstandig zo nu en dan je kundes en vaardigheden onder de loep te leggen. Want, zijn deze nog up-to-date? Voldoen deze nog aan de eisen die het bedrijf stelt aan jou als werknemer? Zelfs als je een leidinggevende functie bekleedt, is het belangrijk jezelf deze vragen te blijven stellen. Jij maakt immers als werkgever- of verdeler ook deel uit van de schakelkettingen die de processen vormen. Wanneer je vindt dat er wel degelijk verbeterpunten zijn (en wanneer is dat eigenlijk nou niet het geval?) is er gelukkig een breed aanbod aan trainingen en opleidingen die jou kunnen helpen deze vaardigheden te trainen. Een training persoonlijke effectiviteit is er hier één van. Wij leggen je uit wat persoonlijke effectiviteit precies inhoudt, en waarom jij misschien wel baat zou hebben bij het volgen van een dergelijke training.

Persoonlijke effectiviteit in een notendop

Maar wat houdt de term persoonlijke effectiviteit nou eigenlijk in? Als we de term ontleden kunnen we opmaken dat een training persoonlijke effectiviteit zich vooral zal richten op de ontwikkeling van het doeltreffend vermogen van jou als persoon. Dat klinkt misschien vaag, maar dat is het eigenlijk niet. Wanneer jij jouw persoonlijke effectiviteit goed getraind hebt, gedraag je je op een manier die de efficiëntie van jouw taken ten goede komt. 

Hierbij is natuurlijk flinke introspectie nodig – en een training persoonlijke effectiviteit kan hierbij een goed handvat zijn. Om je persoonlijke effectiviteit binnen een bedrijf te verbeteren, moet je – de naam zegt het al – jezelf afvragen wat jij kan doen om de effectiviteit te verbeteren. Waar ben je goed in, en hoe kan je deze vaardigheden verbeteren? Waar loop je tegenaan? Ben je bereid hier hulp voor aan te nemen? Het behalen van het doel (wat in het bedrijfsleven toch vaak het versnellen van processen is) staat centraal. De vraag is: hoe kan jij de beste versie worden van jezelf om deze doelen te bereiken?

Wat levert een training persoonlijke effectiviteit het bedrijf op?

Je kan je voorstellen dat je jezelf door voorgaande vragen te stellen aardig goed leert kennen. Uit een training persoonlijke effectiviteit zullen dan ook hoogstwaarschijnlijk waardevolle lessen komen, die je ook in je persoonlijke leven zal toepassen. Maar wat levert het een bedrijf of organisatie op als jij een dergelijke training gaat volgen? Eigenlijk hebben we het antwoord al een beetje verklapt: winst. Winst zit hem niet altijd in geld, maar vooral in tijd – en laat dat nou juist net zijn waar een training persoonlijke effectiviteit omheen gebouwd is. Wanneer jij als werknemer of werkgever jouw doelen namelijk helder voor ogen hebt, kan je je afvragen of de kennis, vaardigheden en werkzaamheden wel bijdragen aan het bereiken van deze. 

Productiviteit is hierin het sleutelwoord. Want zeg nou eerlijk: wanneer we werken aan een doel, en in dit proces doen waar we goed in zijn, worden we vanzelf productiever. Deze productiviteit zal het bedrijf, maar ook jou als persoon, verder laten ontwikkelen. Dus, waar wacht je nog op?