Wat zijn de voordelen van shortlease?

Heb jij een eigen bedrijf en wil jij voor een korte tijd een auto leasen? Of hebben jouw medewerkers voor een bepaalde tijd een bedrijfsauto nodig? Shortlease kan je dan uit de brand helpen. Je rijdt de leaseauto die je graag wilt voor een bepaalde periode. We geven je graag wat meer informatie over de mogelijkheden van shortlease.

Hoe werkt shortlease?

Je hebt maximale flexibiliteit met shortlease. Hoe werkt shortlease nu eigenlijk? Het is niet zo moeilijk. Een shortlease overeenkomst is voor een veel kortere periode dan een gewone leaseovereenkomst. Het kan soms zelfs al vanaf een maand. Dit kan je overleggen met het bedrijf dat deze overeenkomsten aanbiedt. Shortlease kan handig zijn als je een nieuwe medewerker in dienst neemt die nog een proeftijd heeft.

Op deze manier hoef je niet meteen een leaseovereenkomst aan te gaan voor langere tijd. Je kunt immers niet in de toekomst kijken. Misschien neem je wel tijdelijk een medewerker aan of werk je met tijdelijke projecten. Ook voor bedrijven met seizoensgebonden projecten kan shortlease aantrekkelijk zijn. Zijn er plots toch veranderingen kan je makkelijk mee bewegen.

Nog een pluspunt is dat je met shortlease makkelijk kan overstappen naar bijvoorbeeld een nieuwe auto. Of je nu kiest voor een nieuwe of een occasion, het maakt niet uit. Een shortlease contract sluit je makkelijk en snel af. Je hebt niet te maken met lange wachttijden. Om welke leasevorm het ook gaat bij LeaseParcours gaat het lekker rap.

Zitten er nadelen aan shortlease?

Je betaalt voor shortlease wel iets meer dan voor een standaard leasecontract. Dit komt omdat het contract erg flexibel is, en een heel korte opzegtermijn heeft. Een leasemaatschappij heeft bij een langer leasecontract meer zekerheid. Daarom betaal je dus wat meer bij een shortlease contract. Wil je zakelijk leasen maar heb jij een BKR-registratie dan kan een shortlease traject problemen geven maar bij LeaseParcours heb je hier geen last van. Meer over shortlease weten? Neem contact met dit bedrijf op voor de mogelijkheden. Zij denken graag met jou mee en bespreken graag met jou de diverse mogelijkheden.