Word bevoegd verkeersregelaar

Als jij graag verkeersregelaar wilt worden, dan zal je merken dat hier geen lange opleidingen voor bestaan. Er is een cursus die je moet volgen en deze duurt een paar dagen. Hierin leer je over de wetgeving, over veiligheid en over hoe om te gaan met agressieve weggebruikers. Of jij geschikt bent voor deze baan en als verkeersregelaar Rotterdam aan de slag kunt gaan is veel meer afhankelijk van je houding en persoonlijkheid. Dit is namelijk een zeer verantwoordelijke baan die niet voor iedereen is weggelegd.

Wat doet een verkeersregelaar?

Een verkeersregelaar leidt je het verkeer in goede banen in situaties waarin ze dit zelf niet meer kunnen. Dit doe je met je armen en vaak ook samen met een andere verkeersregelaar. Dit doe je als een stoplicht defect is geraakt, als ergens een ongeluk is gebeurd, tijdens grote evenementen of wegwerkzaamheden. Je kunt hier op elk moment van de dag voor worden ingezet en onder alle weersomstandigheden. 

Welke vaardigheden heb je nodig?

Naast het succesvol voltooien van de cursus Bevoegd Verkeersregelaar moet je zelf ook een aantal vaardigheden bezitten om deze baan goed te kunnen doen. Je moet zelfverzekerd zijn, daadkrachtig, niet bang zijn om de leiding te nemen en verantwoordelijkheid durven te nemen. Je zal te maken krijgen met nare situaties waarin je snel moet handelen en achter je beslissingen moet blijven staan. Denk je dat jij dit kan? Volg dan nu de cursus en begin je nieuwe carrière als verkeersregelaar.