Backlinks verwijzen op de juiste manier

Backlinks is misschien een begrip dat je niet meteen wat zal zeggen maar het kan wel een groot voordeel opleveren voor je website of webshop en tot meer bezoekers leiden. Een backlink is niets meer dan een verwijzing naar een andere website die gedaan wordt op een andere pagina.

Verwijzen op de juiste plek

Met een goede backlink zorg je ervoor dat er op een andere site naar jouw website verwezen wordt door middel van een link die mensen snel aan kunnen klikken. Zo hoeven ze zelf niet extra lang verder te zoeken maar komen ze snel op jouw site terecht. Erg belangrijk bij het plaatsen van een backlink is dat deze zinvol is en nut heeft op de plek waar deze neergezet wordt. Als je een backlink plaatst op een website die helemaal niks met de jouwe te maken heeft is de kans dat mensen er op klikken ook kleiner en doen ze dit minder snel. Heeft de link wel te maken met jouw site (bijvoorbeeld omdat jullie webshops artikelen verkopen die een aanvulling vormen op elkaar) dan is het zeker zinvol een goede backlink te laten plaatsen.
Schakel een professioneel bedrijf in

Hoe je dit het beste doet kun je lezen op verschillende websites bij bedrijven die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van goede backlinks. Zij kunnen je ook advies geven en maatwerk leveren zodat ook jouw website beter bezocht wordt.