De hulp inschakelen van een advocaat strafrecht 

Een advocaat strafrecht is er voor iedereen die te maken krijgt met een situatie waarin een misdrijf begaan wordt. Dit kan van alles zijn. Er zijn dan ook advocaten die zich nog verder specialiseren dan advocaat strafrecht. Dat is wel zo fijn als je te maken hebt met een heel specifieke zaak. Er zijn allerlei gebieden waar een advocaat strafrecht voor ingeschakeld kan worden. Je kunt dit als natuurlijk persoon doen en als bedrijf of onderneming. Evengoed kan je beschuldigd worden als natuurlijk persoon en als bedrijf of onderneming. 

Op welk gebied 

Een advocaat strafrecht kan dus in allerlei situaties juridische ondersteuning bieden. Je kunt hierbij denken aan situaties waarin je bent aangehouden op verdenking van mishandeling, een zedendelict of wapenbezit. Ook als je enkel verdacht wordt van een zedendelict of wapenbezit kun je een advocaat strafrecht inschakelen. Natuurlijk heeft strafrecht ook te maken met dingen als fraude, diefstal, mishandeling en geweld. Ook een drugsdelict is iets waar een advocaat strafrecht aan te pas kan komen. Als je rijbewijs wordt ingevorderd, is het ook handig een advocaat strafrecht in te schakelen om deze zo snel mogelijk terug te kunnen krijgen.  

Daarnaast kan een advocaat strafrecht zich richten op een economisch strafrecht. Dat zijn weer specifieke aspecten van het strafrecht, waaronder valsheid in geschrifte en belastingfraude bijvoorbeeld vallen. Valsheid in geschrifte is het namaken van documenten en deze gebruiken.  

Als je een misdrijf begaat 

Soms ben je simpelweg schuldig aan een misdrijf. Zoals te hard rijden, onder invloed rijden, diefstal of fraude plegen of iemand mishandelen. Een advocaat strafrecht is dan juist verstandig om in de arm te nemen. Hij of zij kent namelijk alle wetten van het strafrecht. Dat betekent dat je geholpen kan worden om je straf zo mild mogelijk uit te laten pakken. Als je schuldig bent, zal je toch moeten boeten. Een advocaat strafrecht krijgt je niet vrijgesproken, tenzij er bijvoorbeeld gebrek aan bewijs of ernst van de zaak aangetoond kan worden.  

Slachtoffer van een misdrijf 

Als slachtoffer wil je natuurlijk sowieso een advocaat strafrecht. Je wil niet alleen dat de dader of daders boeten, maar wellicht ook een compensatie. Bijvoorbeeld als je bent aangereden door een dronken bestuurder en daar letsel aan overhoudt. Of als je bent mishandeld. De advocaat strafrecht vecht voor beide aspecten voor een slachtoffer.  

Ondernemingen en strafrecht 

Het is niet altijd zo dat een natuurlijk persoon wordt aangehouden of aangeklaagd. Ook een onderneming kan te maken krijgen met strafrecht. Dan worden werknemers of directieleden die een misdrijf hebben begaan niet als natuurlijk persoon benaderd, maar wordt de onderneming of het bedrijf aansprakelijk gesteld. De straf is dan ook meestal een geldboete die uit de portemonnee van de onderneming moet komen. In sommige gevallen kan een gevangenisstraf worden geëist.  

Hulp nodig? Ga naar Omnius.nl