De Piramide van Lencioni, wat moet je erover weten?

Wellicht ben je hier op deze pagina aangekomen omdat je op zoek bent naar specifieke informatie over de Piramide van Lencioni. Het gaat hierbij om een bekend model dat moet zorgen voor een betere samenwerking binnen de teams die actief zijn binnen een bedrijf. Hierbij is er sprake van verschillende onderdelen. Voor deze onderdelen geldt dat je rekening moet houden met: 

  • Vertrouwen;
  • Conflict;
  • Betrokkenheid;
  • Verantwoordelijkheid;
  • Resultaat; 

Om een hecht team te vormen dien je uiteraard deze theorie niet persé onder de knie te hebben. Wel is het zo dat gezond verstand moet worden gecombineerd met niet alleen discipline, maar ook met doorzettingsvermogen. Zou jij graag meer over dit toch wel bijzondere en in de praktijk tevens ook zeer interessante en efficiënte model te weten willen komen? Dan moet je vooral ook nog even de andere informatie doornemen die je hieronder aantreft.

Vijf vragen die moeten worden beantwoord 

We kunnen het onmogelijk hebben over de Piramide van Lencioni zonder even de vragen op te lijsten die beantwoord dienen te worden. Het gaat hierbij concreet om vijf verschillende vragen:

  • Kiezen je teamleden ervoor om open en eerlijk hun mening te geven? 
  • Worden de teamvergaderingen als boeiend en productief ervaren? 
  • Neemt het team snel beslissingen waarin een consensus wordt voorkomen?
  • Zijn teamleden eerlijk en open tegenover elkaar over hun tekortkomingen?
  • Willen teamleden hun eigen belang opofferen voor het welzijn van het team?

De kans is in de praktijk bijzonder groot dat voor jouw onderneming geldt dat er op één of mogelijks zelfs op meerdere van deze vragen nee zal worden geantwoord. Wanneer dat het geval is, is er natuurlijk werk aan de winkel. Wanneer er één van de verschillende zaken binnen de Piramide van Lencioni niet goed zitten is het van cruciaal belang om ze aan te pakken. Hoe je dat nu precies kan doen laten we je zeer graag verder op deze pagina nog ontdekken.

Piramide van Lencioni: alles is met elkaar verbonden 

Eén van de belangrijkste vaststellingen welke kunnen gebeuren wanneer we de inhoud van de Piramide van Lencioni bekijken heeft te maken met het feit dat alle verschillende onderdelen op een bepaalde manier met elkaar verbonden zijn. Concreet betekent dit bijvoorbeeld dat, wanneer je teamleden op en eerlijk hun mening willen geven dit ervoor kan zorgen dat mensen ook bereid zijn om zichzelf op te offeren voor het algehele belang en aldus het welzijn van het team. Uiteraard is dit slechts één voorbeeld. Om een gestroomlijnde werking van de onderneming te kunnen garanderen dient er tegemoet te worden gekomen aan elk aspect welke deel uitmaakt van de piramide. 

De inhoud van de Piramide van Lencioni staat er sinds jaar en dag om bekend van groot belang te zijn binnen de bedrijfswereld. Voor menig aantal ondernemingen waarin het fout loopt geldt dan ook in de praktijk dat er sprake is van een gebrek aan één of meerdere van de genoemde onderdelen. Is het voor jou niet meteen duidelijk hoe je dat gebrek nu precies kan aanpakken? Dat is geen probleem. Je kan er altijd voor kiezen om een expert binnen dit vakgebied te contacteren.