Lekkage badkamer? Dit kan de oorzaak zijn

lekkage badkamer

Een lekkage badkamer kan heel geniepig zijn. Je hebt wat vrienden over de vloer voor een gezellige avond. Je staat op van de bank om nog wat drinken te halen in de keuken als je opeens wat nattigheid voelt door je sokken. Er liggen druppels water op de vloer. Je kijkt naar boven om te zien waar het vandaan komt. En ja hoor, het komt uit het plafond. Haastig probeer je na te gaan wat er zich boven de keuken bevindt. De badkamer! Je snelt de trap op naar je badkamer terwijl de grootste doemscenario’s door je hoofd malen. Snel open je de badkamer deur. Wat je ziet is een doodnormale badkamer. Je checkt de wc, de douche en de wastafel. Nergens is een lek te bekennen. 

lekkage badkamer

Wat kan de oorzaak zijn? 

Dat je geen lek kan vinden ligt zeker niet aan jezelf. Zo’n lekkage badkamer valt niet zo snel op, want alle leidingen en afvoeren van je wc, je wastafel, je bad en/of douche zitten meestal netjes verstopt achter het tegelwerk in je badkamer. Vaak wordt een lekkage in de badkamer veroorzaakt door verouderd of verslechtert kitwerk van de voegen tussen dat tegelwerk. Hierdoor zijn je voegen niet meer waterdicht. In woningen die wat ouder zijn, zijn de leidingen gewoon zichtbaar. Dat ziet er misschien iets minder mooi uit, maar het is wel makkelijker om je lek op te sporen. Je kan dan gewoon zien welke leiding drupt. Het lek kan ook veroorzaakt zijn door een montagefout. 

Het lek opsporen

Als het nog niet duidelijk is waar het lek nou precies zit, dan kan je de hulp van een lekdetectiebedrijf zoals Moorman Totaal Techniek vragen. Wij hebben speciale apparatuur om jouw lek op te sporen en te herstellen, zonder hak- of breekwerk. Heb jij nou een lek in je badkamer? Schroom niet en neem direct contact met ons op.