Visgraat legpatroon materialen

visgraat pvc

Een visgraat plaatsing patroon kan worden gebruikt met verschillende vloermaterialen. De visgraat pvc maakt gebruik van pvc strips die van polyvinylchloride zijn gemaakt en zijn ook bedekt met een toplaag om het te beschermen tegen vuil, vocht en krasschade. Dit kan zowel met de Dryback systemen die op de ondervloer verlijmd worden als met Click Systeem pvc strips die in elkaar klikken. Naast de traditioneel gebruikte materialen, houten planken kan Visgraat ook met laminaatvloer stroken. De materiaalkeuze hangt af van welke voordelen het beste bij je kamer passen, aangezien elk zijn voor- en nadelen heeft.

Voordelen van PVC als de leg materiaal

Pvc is een zeer veelzijdig materiaal voor vloeren, omdat het zeer duurzaam is en zeer goed bestand is tegen vocht en chemicaliën. Deze voordelen blijven behouden wanneer pvc strips worden gebruikt om een ​​visgraat vloer patroon te maken. Een visgraat-patroon met pvc strips is ook gemakkelijker te installeren in vergelijking met het meer traditionele materiaal, omdat ze al in strips worden geleverd terwijl hout in de juiste maten moet worden gezaagd. Ten slotte, op basis van het type pvc dat je wilt, kan de prijs aanzienlijk lager zijn dan bij andere materialen en wanneer het door een professional wordt geplaatst lang mee gaan.

visgraat pvc

Kwaliteitscontrole

Zoals eerder vermeld, zijn pvc strips niet volledig gemaakt van polyvinylchloride en bevatten ze meestal meerdere lagen met andere doeleinden. Een van deze lagen is de slijtlaag wat een toplaag is om de strepen te beschermen tegen vuil, vocht en krasschade. Deze laag moet minimaal 0,4 millimeter dik zijn om de strip goed te beschermen en kan een graadmeter zijn bij het waarborgen van kwaliteitsvolle pvc strips. Kwaliteit visgraat pvc vloeren hebben ook register embossing zichtbaar in de stroken waardoor ze een meer natuurlijke uitstraling hebben en een betere nabootsing van andere materialen zoals hout, steen en tegels. Dus ook een goed indicator van kwaliteit.