Merkenregistratie: laat het doen bij Bouma

Merkenregistratie is van groot belang wanneer je beschikt over een eigen merk. Je wilt immers voorkomen dat iemand anders er met je sterke merk vandoor gaat. Bovendien wil je tevens niet dat iemand jouw merk gebruikt zonder dat zij daarvoor toestemming van je hebben gekregen. Gelukkig is er een organisatie die je bij kan staan op het gebied van merkenregistratie: Bouma. Zo sta je sterker, mochten er ooit onvoorziene omstandigheden omtrent je merk ontstaan. Zowel voor nieuwe als reeds bestaande merken kan Bouma een interessante optie zijn. Want het belang van merkenregistratie wordt soms nog wel eens ondergewaardeerd.

Wat kan Bouma voor je betekenen op het gebied van merkenregistratie?

Als nieuw merk wil je er zeker van zijn dat je niet per ongeluk inbreuk maakt op de rechten omtrent merken van een andere partij. Bouma kan merkenonderzoek voor je uitvoeren, zodat je zeker weet dat jouw merk ook echt je merk zal zijn. Immers kan het gebeuren dat iemand anders hetzelfde idee had voor een merk. Zo voorkom je verrassingen.

Daarnaast helpt Bouma je bij alles omtrent merkenregistratie. Door je merk te registreren, ben je er zeker van dat je dit merk mag blijven gebruiken. Daarom is ook het merkenonderzoek van belang: zo weet je zeker dat er geen conflict zal zijn met een ouder recht. Tevens beschik je over meer rechten wanneer je jouw merk laat registreren. Anderen mogen niet zonder jouw toestemming gebruik maken van het merk. Juridisch sta je er dus sterker voor.