Sia coin kopen

sia coin kopen

De Sia coin (SC) is een coin waar je ook echt wat mee kan, namelijk online data opslaan. Je koopt dus als het ware een tegoed om megabytes en gigabytes op te slaan. Erg handig natuurlijk, als je in het internetwereldje zit. En dat zit tegenwoordig bijna elk bedrijf, dus zijn de marktvooruitzichten van deze datacoins rooskleurig. Vandaar dat er best wel wat beleggers voor kiezen om in de Sia coin te stappen. Maar de Sia coin kopen, hoe gaat dat precies? En is een investering in de Sia coin verstandig?

Hoe werkt Sia coin? 

We zagen het al, SIA coin is een coin waarmee je in staat bent te handelen in dataopslag. Maar hoe werkt de Sia coin precies?

In de begindagen van het internet (en bij eenvoudige providers nog steeds) werd alle data op één server, of een serverpark opgeslagen. Erg vervelend als net toevallig de bliksem in slaat in je datacentrum, of je ruzie krijgt met Poetin, de CIA of Kim en je hackers op je nek krijgt. Dat verklaart de populariteit  van cloud storage van bijvoorbeeld Amazon en Microsoft. Vervelend detail is dat deze cloud storage best wel prijzig is. Dat, terwijl de computers van de meeste internetters thuis meestal stof zitten te verzamelen als je bijvoorbeeld slaapt. Dat kan slimmer, bedachten de ontwikkelaars van data coins. Zoals de mensen achter de Siacoin. 

Elk bestand wordt in stukjes geknipt en verspreid over tientallen computers. Als je je computer ter beschikking stelt om files op te slaan via het SIA netwerk, verdien je daarmee SIAcoins. Die kan je weer verkopen, of je kan natuurlijk je eigen bestanden opslaan. En via SIAcoin je website cloud hosten is veel goedkoper dan dat via Amazon of Microsoft te moeten doen, zelfs goedkope mainstream aanbieders zijn enkele malen duurder. Dus daarom zien cryptokenners een zonnige toekomst voor de SIAcoin. De hoeveelheid gehuurde opslag verdubbelt namelijk elk jaar. Tip: zet altijd de koers van de SC af tegen wat cloud storage kost. Zodra de SIA coin te duur wordt vergeleken met cloud hosting via Amazon, kan je die beter verkopen. 

sia coin kopen

SIA coin kopen 

Hoe gaat het SIA coin kopen? Zoals bij elke crypto, moet je beginnen met fiatgeld zoals de euro in crypto’s om te zetten. Dat is vaak best wel lastig. Gelukkig is er op Bankr een goede handleiding. Deze vind je onder de titel SIA coin kopen