Vanglijnen bevorderen veilig werken op hoogte

Als je op vaak op een bepaalde hoogte werkt of juist meer in de diepte is het zaak dat dit wel veilig gebeurt. Om ervoor te zorgen dat je goed vast zit kun je een vanglijn gebruiken. 

Vanglijnen en andere hulpmiddelen

Een vanglijn wordt vaak gebruikt in combinatie met andere veiligheidsproducten zoals bijvoorbeeld een veiligheidsharnas of een valstop. Deze laatste zorgt ervoor, mocht je onverhoopt toch vallen, dat je val gebroken wordt en je niet een heel eind de diepte instort maar al eerder tot stilstand komt.

Vanglijnen bij werken op hoogte gebruiken

Een vanglijn kan ook gebruikt worden als je vaak op hoogte werkt. Dit kan binnen zijn in bijvoorbeeld een magazijn waar veel gestapeld wordt en je soms wel tot drie of vier hoog gaat om bepaalde producten bij te kunnen. Denk echter ook eens aan buiten werken met een hoogwerker om straatverlichting te repareren, om te snoeien enzovoort. Om veilig te kunnen werken met een hoogwerker word je vastgemaakt met een vanglijn. 

Informeer welke veiligheidsproducten het meest geschikt zijn

Bij G4S kun je terecht voor tal van veiligheidsproducten waaronder valbeveiliging. Weet je niet precies wat het meest nuttig is om te gebruiken voor de werkzaamheden die jouw werknemers gaan uitvoeren dan kun je altijd het beste eerst goed advies inwinnen. Op die manier weet je welke producten voor een bepaalde klus geschikt zijn en hoe ze het beste gebruikt kunnen worden. Veiligheidsproducten zijn niet goedkoop maar je wilt wel de beste hebben. Als je eenmaal de juiste keuze hebt gemaakt weet je zeker dat je er daadwerkelijk wat aan hebt. 

Veilig werken is prettig werken

Veilig kunnen werken is bij wet verplicht maar het geeft je personeel ook een veilig gevoel tijdens het uitvoeren van bepaalde werkzaamheden. Zo kunnen zij hun werk goed doen en wordt het een win-winsituatie voor iedereen.